Huiswerk bikkels


Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen, hoe hou ik de meeste vrije tijd over, hoe leer ik slim en efficiënt en hoe hou ik mijn aandacht erbij?

Deze vragen staan centraal in de eigentijdse training ‘Huiswerk Bikkels’. Ontwikkeld op basis van de laatste inzichten door orthopedagogen en onderwijsspecialisten van Spectrum Brabant. Vanuit de jarenlange expertise met (vaak onwillige) leerlingen, zijn de beste en slimste tips, stappenplannen en kennis samengevoegd in de training. Op een vlotte, aantrekkelijke manier worden met behulp van zeurfeiten, best-bewaarde-huiswerkgeheimen en puber excuses leerlingen alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerd om deze training vanuit je praktijk of instelling te geven?
Bouw dan mee aan een nieuwe generatie Bikkels en start met Huiswerk Bikkels  voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur per keer. De training is tevens geschikt om individueel te worden doorlopen waarbij de duur en intensiteit wordt aangepast op de individuele mogelijkheden van de leerling.
Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens de huiswerktraining Huiswerk Bikkels zijn:
Deel 1
Motiveren
motiveren, doelen, successchema, huiswerkdeal, beloningen, toplijst, voordeeltjes, aandacht en concentratie,
Deel 2
Plannen & organiseren
rooster, werkplek, boeken-inpak-lijst, plannen, weekplanner, planregels, dagplanner, weekoverzicht, formulier langlopende opdrachten, toestplanner
Deel 3
Studievaardigheden
Leerstijl, woordjes leren, teksten aanpakken, begrijpend lezen, sleutelwoorden, samenvatten,
Deel 4
Studievaardigheden
Mindmappen, geheugentechnieken, toetsen meerkeuze, toetsen open vragen.