Nieuws


‘Rekenvlot van Rekenmuurtje naar vlot rekenen

Van rekenmuurtje naar oefenen met Rekenvlot
Effectieve, zelfstandige extra oefening per bouwsteen en drempel!
Op avontuur met de rekenmuur… en met je vlot de rekenvaart op!
Scholen die met het Rekenmuurtje werken, via Bareka of de nieuwe rekenmethode, die weten: zo wordt de rekenontwikkeling goed in beeld gebracht voor leerkracht én leerling.

Rekenvlot is een compleet oefenpakket voor het foutloos (power) én vlot (speed) beheersen van de basale rekenvaardigheden in laag 1 van het Rekenmuurtje 3.0: een belangrijke voorwaarde voor het aanleren en automatiseren van rekenbewerkingen in de Lagen 2 en 3!

Geschikt voor groep 3/4
Vraag naar de mogelijkheden.

Alle teksten de Baas – Begrijpend lezen cursus

Vanaf augustus 2020 bieden wij ook de begrijpend lezen cursus Alle teksten de Baas aan.
In 6 lessen van 90 minuten gaan leerlingen aan de slag met teksten en leren ze op een goede en effectieve manier met begrijpend lezen teksten om te gaan. Succes gegarandeerd !
RT Praktijk Annemarie Pietersma heeft al goede resultaten bereikt met deze cursus.
Meldt u kind snel aan voor deze leerzame cursus !

Rekenbootcamp

Spelend en bewegend leren

Houd jij van bewegen? Wil je nog sneller kunnen rekenen of beter leren spellen?
Dan zijn deze Bootcamps echt wat voor jou!
Wat kun je verwachten:
• Veel beweging en een beeldende uitleg
• Meer zelfvertrouwen en plezier in leren
• Gezelligheid en nieuwe vrienden
• Instructie die aansluit bij jouw leerstrategie
• Een Bootcamp certificaat
• Een geweldige vooruitgang in rekenen of spelling!
De Bootcamp trainers werken met kleine groepjes kinderen. Er zijn verschillende soorten Bootcamps die ook individueel te volgen zijn.

Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor het opbouwen van een positief zelfbeeld en het opnieuw plezier krijgen in leren.


Alle teksten de Baas

Alle teksten de Baas - Begrijpend lezen cursus Vanaf augustus 2020 bieden wij ook de begrijpend lezen cursus Alle teksten de Baas aan. In 6 lessen van 90 minuten gaan leerlingen aan de slag met teksten en leren ze op een goede en effectieve manier met begrijpend lezen teksten om te gaan....
lees meer

Start schooljaar 2022/2023

Start schooljaar 2022/2023
De grote vakantie is in zicht, nog maar een paar weken en dan zit het schooljaar er alweer op. De RT Praktijk gaat pas na de grote vakantie weer individuele leerlingen begeleiden in de praktijk i.v.m. maatregelen rondom COVID-19. Na de vakantie gaan we weer met frisse moed het nieuwe...
lees meer

Nieuw: Succes met Rekenen

Nieuw: Succes met Rekenen
Sterke rekenmethode die past bij 98% van de kinderen.Compleet rekenpakket met overzichtelijke hulpmaterialen.Werkgeheugen van de kinderen wordt nauwelijks belast.Inzetbaar naast schoolmethoden.Gebruik van verschillende strategieën.Passend bij onderwijsbehoeften.Effectieve screening.Rekenen per...
lees meer

Ik leer leren training

‘Ik leer leren’ is een groepstraining voor 4-6 kinderen vanaf 10 jaar die ze helpt te ontdekken hoe ze zelf het beste kunt leren. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren. Aan bod komen: concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk...
lees meer

Rekenbootcamp

Spelend en bewegend leren Houd jij van bewegen? Wil je nog sneller kunnen rekenen of beter leren spellen? Dan zijn deze Bootcamps echt wat voor jou! Wat kun je verwachten: • Veel beweging en een beeldende uitleg • Meer zelfvertrouwen en plezier in leren • Gezelligheid en nieuwe vrienden...
lees meer

“Ik leer leren”

‘Ik leer leren’ is een groepstraining voor 4-8 kinderen vanaf 10 jaar die ze helpt te ontdekken hoe ze zelf het beste kunt leren.

De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren.

Aan bod komen: concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inschatten van benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak en inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren.

Met de ‘Ik leer leren’ training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en kost € 150,- per persoon exclusief het werkboek van € 32,50.

Infoposter